6 Λόγοι που πρέπει να πίνουμε Νερό με Λεμόνι

lemon-slice-in-water-356

Δεν είναι λίγες οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το λεμόνι στον οργανισμό μας. Διαβάστε τη συνέχεια και θα καταλάβετε!

1. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, γνωστή για τον υποστηρικτικό της ρόλο στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία μπορεί να μειώσει το κίνδυνο αναπνευστικής λοίμωξης. Τα λεμόνια περιέχουν, επίσης, σαπωνίνες που παρουσιάζουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στο να κρατούν μακρυά τη γρίπη και το κρύωμα. Τέλος, το ασκορβικό οξύ διεγείρει την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα, στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

2. Αλκαλοποίηση του σώματος.

Αν και η γεύση του λεμονιού μπορεί να το κάνει να φαίνεται όξινο, τα λεμόνια στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο αλκαλικά τρόφιμα για το σώμα μας. Τα λεμόνια περιέχουν ασκορβικό και κιτρικό οξύ, εύκολα μεταβολιζόμενα από το σώμα,  επιτρέποντας την περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα των λεμονιών να βοηθήσουν την αλκαλοποίηση του αίματός μας.

3. Πέψη.

Οι φλαβονόλες εσπεριδοειδών θεωρούνται υπεύθυνες για την παραδοσιακή χρήση λεμονιού ως χωνευτικό τονωτικό. Πιστεύεται ότι καθαρίζει και τονώνει το συκώτι ενώ ο χυμός λεμονιού είναι παραδοσιακά γνωστός για την υποστήριξη του πεπτικού υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, βοηθώντας περαιτέρω στην πέψη. Έχοντας βιταμίνη C έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο πεπτικών ελκών που προκαλούνται από τα βακτήρια του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

4. Καθαρό δέρμα.

Η βιταμίνη C και όλα τα αντιοξειδωτικά στα λεμόνια πολεμούν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών, η οποία προκαλείται από την έκθεση σε ακτίνες UV ή τοξίνες του περιβάλλοντος.  Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για τα περισσότερα συμπτώματα γήρανσης. Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να βοηθήσει να αντισταθμιστεί αυτή η ζημιά, ελαχιστοποιώντας τις ρυτίδες. Επιπλέον ο χυμός λεμονιού μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά σε σημεία ηλικίας και ουλές, προκειμένου να μειώσουν την εμφάνισή τους.

5. Ενυδάτωση.

Ξεκινώντας κάθε πρωί με ένα ποτήρι ζεστό νερό και λεμόνι, επιτυγχάνουμε τόνωση της πέψης για όλη τη μέρα και καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες που θα μπορούσαν να έχουν εγκατασταθεί στην πεπτική οδό το βράδυ.

6. Ενέργεια.

Ο χυμός λεμονιού παρέχει στο σώμα μας ενέργεια, καθώς εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα και βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης. Ακόμη και η μυρωδιά του λεμονιού μπορεί να έχει μια κατευναστική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Πηγή: www.fitnea.com

 

Σχολιάστε